Anyways, her får I i hvert fald en hurtig opdatering på de seneste par dage.
I tirsdag havde jeg meldt mig til kinesisk te-ceremoni afholdt af min skole. De har en masse forskellige arrangementer, som alle lyder vildt spændende. Nu ligger landet sådan, at jeg aldrig har været en stor fan af te, og heller ikke kaffe. Kina har tilsyneladende skubbet til mine smagsløg, for jeg er efterhånden fast kunde på Starbucks og så måtte jeg jo prøve også at give teen en chance.
Vi var i alt en hyggelig lille forsamling på 11 + en lærer og dennes mor der mødtes tirsdag aften i et tehus (hedder det det på dansk??) i nærheden af Lama Templet. Her var der disket op med fem forskellige slags teer - alle til gavn for enten det ene eller det andet. Først fik vi en hurtig gennemgang af hvilke former for hovedgrupper af te der eksisterer; Sort te, grøn te, hvid te, Oolong te og frugtte. Herefter blev der fortalt lidt om hvordan man brygger det - te eksisterer ikke i teposer herovre, da det nærmest er en skændsel mod teen! Èn myte kan i hvert fald bekræftes: kineserne sætter pris på te. Og gerne af kvalitet. Te i teposer er derfor bandlyst, og kan, ifølge tedamen, kun fås på vestlige hoteller og restauranter. Rigtigt te fås kun løst, for det meste heller ikke knust, men i hele blade. Derfor skal teen også filtreres før den drikkes, da man jo ikke har lyst til at drikke teblade. Det blev demonstreret hvordan man lavede en ordentlig kop te, hvordan de samme teblade sagtens kunne bruges flere gange og selvfølgelig hvordan te drikkes rigtigt. På mange måde har en teceremoni mange ligheder med en vinsmagning - man dufter først til teen, der derefter slupres i små mængden, så smagen rigtigt kommer til udtryk. Desuden gælder det også, at jo ældre teen er, desto bedre (Dog kun for nogle typer.)
![]() |
De to første teer (Sort te og Jasmin-te) mangler her, men ellers ses fra venstre mod højre: Oolong te, lychee te, rose te, frugtte. |
Til min store overraskelse smagte det faktisk rigtig godt! Vi startede ud med en sort te der skulle være god for nyrerne. Den smagte helt fint, men ikke noget jeg ville bruge mange penge på (god te er, som god vin, også sindssyg dyrt!) Derefter gik vi videre til en jasmin-te, og damn, den smagte mindst lige så godt som den duftede. Den skulle siges at være god for både lever og øjne, og faldt lidt mere ind i kategorien af teer, jeg ville bruge penge på. En pose kostede 100 kr, og en stor 150 kr. Man skal dog have for øje, at hver "portion" holder til flere gange, da teen sagtens kan genbruges. Efterfølgende smagte vi Oolong te. Personligt er jeg ikke stor fan - den var ret bitter og intetsigende. Men selvfølgelig god for en hel række af ting; lavt blodtryk, fedtforbrænding og hvad ved jeg.
![]() |
Oolong te. |
![]() |
Lychee te med rose - den var meget lys! |
![]() |
Frugtte. Prøv bare at se hvor farverig den er! |
Onsdag tog Lisa og jeg i den Olympiske Park efter skole. Det var derude vi boede sidste gang jeg var i Beijing, og jeg huskede det som et ret fedt sted, især om aftenen. Det var dog et hurtigt visit - vi var ikke inde at se hverken stadium eller svømmehal da det var aften, men vi fik taget nogle billeder, og så gik turen ellers hjemad - vi var begge ret trætte efter at have kæmpet os derud midt i myldretiden (det var så kaotisk i subwayen!), så vi orkede ikke ret meget mere.
Beijing National Stadium aka. Bird's nest |
Beijing National Aquatics Center aka. Water Cube. |
Lyder rigtig spændende!
SvarSlet